Faq


Hieronder leest u het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Sluit ik aan bij de Vlaamse Vereniging voor Golf of bij de Association Francophone de Golf?
U kan uw keuze maken voor de aansluiting. De aansluiting geldt steeds voor de Koninklijke Belgische Golffederatie en voor de regionale federatie naar uw keuze. De aansluiting bij de Association Francophone de Golf gebeurt via de franstalige pagina's van deze site. Via de Nederlandstalige pagina's sluit u aan bij de Vlaamse Verening voor Golf. ATGolf bekomt zijn erkenning als offciële golfclub via de basisclubs ATGolf-Vlaanderen (Hamont-Achel) en ATGolf-Wallonië (Lasne-Ohain).

Hoe lang loopt mijn aansluiting?
Een aansluiting bij ATGolf loopt gelijk met het kalenderjaar, en heeft dus betrekking op de periode van 1/1 tot 31/12. De federatiekaart zelf is echter geldig tot 31 maart van het volgende jaar. Voor aansluitingen vanaf 1 augustus voorzien we een gereduceerd tarief, aangezien het jaar dan reeds gedeeltelijk voorbij is.

Hoe wordt mijn handicap aangepast?
Indien u deelneemt aan een officiële wedstrijd op een Belgische golfclub of aan één van de wedstrijden van Golf.be of aan een commerciële wedstrijd in België, dan wordt de wedstrijd in de nationale database verwerkt, waardoor uw handicap automatisch zal aangepast worden. Indien u voor een qualifying card speelt, dient u deze verplicht aan ons secretariaat te bezorgen, bij voorkeur per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post aan Atgolf - Krommelei 37 - 2110 Wijnegem. Bij ATGolf gelden de federale handicap regels. Zie de Captain's corner voor meer info rond Handicapping. U vindt er ook een lijst met "Open" wedstrijden, toegankelijk voor alle Belgische golfers.

Kan ik op alle clubs greenfee spelen?
Als lid van ATGolf geniet u van hetzelfde statuut als een golfspeler die op een andere club aangesloten is. Indien u aan de sportieve en interne toetredingsvoorwaarden voldoet van de club die u wenst te bezoeken, dan zal u er als greenfeespeler welkom zijn.

Kan ik deelnemen aan de interclubs?
Atgolf neemt meestal met een team deel aan de Interclubs.