Starten met golf

Hoe kan ik beginnen met golfen?

Je kan niet zomaar beginnen golfen. Golfen is een bijzondere vaardigheid wat niet alleen veel oefening maar ook begeleiding vergt. Wil je later met plezier van de golfsport kunnen genieten, dan is op eigen houtje aan de slag gaan is niet alleen een onmogelijke opdracht maar ook zeer onverstandig.

De aan ATGolf verbonden golf Professionals vormen ons ProTeam. Dit team van Pro’s is er in de eerste plaats voor de ondersteuning van de ATGolf beginners maar eventueel ook voor de golfende leden. Op basis van uw eigen wensen kan u per provincie en per regio de Pro en de locatie kiezen die het best bij u past.

GVB halen

Vooraleer een startende golfer zich effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette en is zeker ook een bepaald spelniveau vereist. Dit wordt vastgelegd in een initiatieprocedure die leidt tot het Golfvaardigheidsbewijs en de Wedstrijdtoelating.

Lees meer over het Golfvaardigheidsbewijs en de wedstrijdtoelating

Handicap verlagen

Wie het GVB gehaald heeft (en dus handicap 45 bezit) kan daarom nog niet op andere clubs spelen. De meeste clubs verwachten immers dat de gastspelers een officiële handicap van 36 bezitten. Op sommige exclusieve clubs is de handicaplimiet om op het golfterrein te mogen als bezoeker nog lager, soms tot 20 HCP. Wie het GVB bij ATGolf bekomt, wordt gelijkgeschakeld met een HCP 45. Om deze te verlagen moet je kwalifying rondes lopen. Die ronde kan je lopen met een andere golfer van een handicap 28 of lager, die dan je officiële marker is of je kan ook deelnemen aan één van onze negen holes wedstrijden. Meer info in onze Captain's Corner.